Határtalan beszélgetés a Teológia és határok című kötetről – Spiritualitás

Határtalan beszélgetés a Teológia és határok című kötetről – Spiritualitás

Share this content.

Szöveg és fotó: Boda Zsuzsa, videó: Győri András Timótheus
Budapest – A közelmúltban jelent meg a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a Teológia és határok című tanulmánykötet. Videósorozatunkban a szerzők – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések során „határtalanul” vitatják meg a tanulmányaikban leírtakat.

A harmadik alkalmon a könyv egyik fejezetcímét is adó spiritualitás témája került előtérbe. A beszélgetés résztvevői voltak: Balogné Vincze Katalin, az EHE Valláspedagógiai Tanszékének tudományos segédmunkatársa, Pángyánszky Ágnes, az EHE Gyakorlati Intézetének vezetője, Finta Gergely, az EHE Egyházzenei Tanszékének vezetője és Hafenscher Károly, az EHE Gyakorlati Teológiai Tanszékének tanszékvezetője.

A beszélgetőtársak az alkalom moderátora, Galambos Ádám kérdéseire többek között a következő kérdésekre keresték a választ: hol történnek határátlépések a szent és profán, a zene és a matematika, a felfogható és felfoghatatlan között, illetve Nemes Nagy Ágnes költészetében hol találhatók „sárga és kék határok.

A sorozat első, lehetőségekről szóló beszélgetése itt tekinthető meg.

A sorozat második, találkozásokról szóló beszélgetése itt tekinthető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!