Határtalanul! – Bethlen és Arany nyomában

Határtalanul! – Bethlen és Arany nyomában

Share this content.

Szöveg: Soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI 7. évfolyamos osztályfőnökei
Soltvadkert – A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos diákjai közül negyvenen vettek részt 2018. április 9–13. között tanulmányi kiránduláson Erdélyben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által közzétett Határtalanul! program keretében. Pályázatunk címe: Bethlen és Arany nyomában.

Előzetesen beszámolók, prezentációk készítésével csoportokban dolgozták fel a gyerekek a kirándulás állomásait. A három előkészítő órát és az iskolai vetélkedőt követően egy nagyon tartalmas és eseménydús programon vettünk részt. A tanulmányút központja a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium volt, mellyel iskolánk húszéves gyümölcsöző testvériskolai kapcsolatot ápol.

A tanárok és diákok nagyon nagy szeretettel fogadtak bennünket. Felkerestük a Bethlen Gábor fejedelemségéhez kapcsolódó történelmi és kulturális emlékhelyeket. Marosillye, Nagyenyed, Gyulafehérvár, Kolozsvár és Nagyvárad nagy hatással volt ránk. Túráztunk a Remeteiszikla-szorosban, meghódítottuk Déva várát, megcsodáltuk Tordán a sóbányát és a világörökség részét képező Torockót is.

Az Arany János-emlékévhez kapcsolódóan ellátogattunk Nagyszalontára, ahol a felújított Csonka-toronyban interaktív kiállítás részesei lehettünk, majd meglátogattuk az Arany János-emlékhelyet is.

Játékos feladatokkal, vetélkedőkkel folyamatosan segítettük a gyerekek frissen szerzett ismereteinek megszilárdítását, rögzítését. A nagyenyedi diákokkal való közös programokkal pedig (múzeumi órák, kirándulások, vetélkedők, táncház, szabad program) erősítettük a kialakuló kapcsolatokat, barátságokat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!