Hazafelé az úton Jézussal – Megkezdődött az Aliansz imanyolcad Nyíregyházán is

Hazafelé az úton Jézussal – Megkezdődött az Aliansz imanyolcad Nyíregyházán is

Share this content.

Szöveg és hangfájlok: Garai András (garainyh), fotó: Jónás Miklós helyi MET lelkész (metkapolna)
Nyíregyháza – Az elmúlt évek gyakorlata szerint, 2020. első teljes hetében elkezdődött a nyíregyházi protestáns felekezetek közös imanyolcada, váltakozó helyszíneken. Isten vándorló népe a keskeny úton jár, de nincs magára hagyatva, mert velük vándorol útjukon Jézus és elviszi, elsegíti őket a célhoz. Az idei igehirdetési alapigék arról tudósítanak, hogy honnan hová visz ez a zarándokút. A nyitó istentiszteleten a Szentírás egyik legismertebb példázata alapján a tékozló fiú útja tárult a hallgatóság elé: a disznóóltól az atyai házig. Adámi László evangélikus lelkipásztor gondolatait csak címszavakban foglaljuk össze, mert reménység szerint az imanyolcad minden igehirdetése másnap reggeltől elérhető lesz a tudósító honlapján, így érdeklődő látogatóink nyomon követhetik e földi vándorpálya szakaszait; úton hazafelé…

Adámi László elmondta, két elveszett fiúról szól Jézus ebben a példázatban, de Isten azt akarja, hogy visszataláljunk hozzá! Ő az örökkévalóságot az ember szívébe helyezte - olvassuk a Prédikátor könyvében. Jézusért van a mennyei Atya visszaváró kegyelme. Ám a szoros kapun be kell lépni s a bűnvallást ki kell mondani: vétkeztem… nem vagyok méltó… S hitünk megvallása után, a mi díszruhánk lesz Krisztus igazsága, s a mennyben van polgárjogunk. De ő másokat is hazavár még, és ebben pedig fel akar használni minket is! Adjuk tovább a megtapasztalt örömhírt: örök szeretettel szeret az Isten még engem is!

Az istentiszteletről hazainduló hívek szívében még sokáig zengett a főének refrénje: „Vár Atyád szerelme, vár rád vigasza, / Jöjj a messze tájról, ó, jöjj haza!” (EKE Énekeskönyv 366. éneke)

A nyolc igehirdetés innen érhető el.

További képek a hét során itt találhatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!