Házaspárként együtt az Úr asztalánál

Házaspárként együtt az Úr asztalánál

Share this content.

Forrás: Unsere Kirche
Ingolstadt – Az Ingolstadtban megrendezett német katolikus püspöki konferencia tavaszi gyűlésének egyik eredménye, hogy ezentúl a katolikus egyház egyes esetekben lehetővé teszi a felekezetközi házasságban élő házastársak számára a közös úrvacsora vételét – adta hírül Reinhard Marx bíboros.

A most született döntés nem megy szembe az egyetemes katolikus joggal, sőt a meglévő jogi háttér megfelelő értelmezése teszi lehetővé Németországban az ökumené irányába tett újabb lépést. Természetesen vannak, akik ellenzik ezt, ugyanakkor a Németországi Protestáns Egyház tanácselnöke, Heinrich Bedford-Strohm örömmel fogadta a hírt, és bizakodását fejezte ki aziránt, hogy a jövőben majd a katolikus testvérek is részt vehetnek protestáns úrvacsorán (ezt a katolikus egyház tiltja), ezzel is segítve a felekezetileg vegyes házasságban élő testvérek hitéletének közös megélését. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!