Örökké hűségben – Házaspárokat áldottak meg Győrben

Örökké hűségben – Házaspárokat áldottak meg Győrben

Share this content.

Forrás: kisalfold.hu, szöveg: Gyurina Zsolt
Győr – A házasság hete alkalmával pénteken megújító áldást kaphattak a házaspárok három felekezet, a katolikus, az evangélikus és a református lelkészétől a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szervezők ökumenikus szellemben, Valentin-napon keresztény üzenettel szerették volna népszerűsíteni a házasságot.

„Adjon az Isten nektek gyümölcstermő életet, amely áldássá lesz mások számára is.” – Többek között ezek a nemes mondatok szerepeltek azon az emléklapon, amelyet azok a párok kaptak, akik tegnap újból megerősítést kértek egykori esküjükre.

Sorra érkeztek a résztvevők a délután kettőtől ötig tartó eseményre. Kezdésként Bognár István katolikus pap azt kérdezte a megjelentektől, hogy ki hány éve házas? Sorban elhangzott: ötvenöt, ötven, negyvenkilenc, negyvenhét… Volt, aki unokával érkezett, de ifjú házasok is érkeztek szép számmal, illetve középkorúak, nagycsaládosok.

A cikk a továbbiakban itt olvasható.

A képgaléria itt tekinthető meg.

 

Címkék: Házasság hete - áldás - Győr -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!