Csapatjáték szerelemmel – Bogdányi Máriával beszélgettek a házasság hetéről

Csapatjáték szerelemmel – Bogdányi Máriával beszélgettek a házasság hetéről

Share this content.

Forrás: gyorplusz.hu, szöveg: Farkas Mónika
Győr – Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.

A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A házasság hetének idei mottója: Csapatjáték szerelemmel. A február 10-től induló programsorozat tematikáját Farkas Mónika a győri szervezővel, Bogdányi Mária, evangélikus egyetemi lelkésszel, lelkigondozóval járta körbe.

Az interjú itt hallgatható meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!