Ökumenikus istentisztelettel zárult a házasság hete programsorozat Győrben

Ökumenikus istentisztelettel zárult a házasság hete programsorozat Győrben

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – A házaspárok áldást kérhettek kapcsolatukra a házasság hete programsorozat győri záró istentiszteletén, amelyet 2017. február 19-én, vasárnap délután az evangélikus Öregtemplomban tartottak.

Az ökumenikus alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Csorba János helyi igazgató lelkész, Wágner Tamás református lelkész és Bogdányi Mária evangélikus egyetemi lelkész működött közre.

A házasság csodájáról beszélt a püspök Préd 4,9–12 alapján tartott prédikációjában, hangsúlyozva: a hívő ember többlete, hogy ismerhetjük azt az Istent, aki a házasságot alkotta. Tanácsokat kaphatunk és szeretetet tanulhatunk tőle.

Az istentisztelet végén a jelen lévő házaspárok névre szóló áldást kaptak.

Címkék: Győr - Házasság hete - áldás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!