Orosházán egy hónapig tart a házasság hete

Orosházán egy hónapig tart a házasság hete

Share this content.

Szöveg: Ördög Endre
Orosháza – Orosházán a helyi felekezetek közötti ökumenikus összefogással indították útjára a házasság hetét, amely a szerelmes kalandtúra egyidejű meghirdetésével egy hónapig fog tartani.

A szervezők szándéka az volt, hogy a nyitó és a záró alkalom között legyen egy-egy filmklubra, párkapcsolati tréningre, vagy előadás hallgatására is lehetőség, de a házasság hetében, és az azt meghosszabbító játék idejében, elsősorban az egymásra figyelés, a másik értékeinek újrafelfedezése legyen a hangsúlyos.

A nyitó alkalom fő témája – az idei hét igei-tartalmi megalapozása – a Gary Chapman nevéhez fűződő öt szeretetnyelv kibontása volt, amelyet a résztvevők számára a helyi lelkészek komoly vagy játékos formában adtak át. Közös, minden párt megmozgató játékok következtek ezután, majd a játék, a szerelmes kalandtúra ismertetése és a menetlevelek átadása következett. Ötven pár hallgatta figyelmesen, hogy a hét teljesítendő feladatban van kettesben töltendő idő egy kávézóban, cukrászdában; egy közös életükben fontos hely felkeresése és megörökítése; egymás kölcsönös megajándékozása, ami lehet egy apró figyelmesség, virág vagy az esti főzéstől mentesítő vacsorameghívás; közös főzés, sportolás; mozizás vagy filmnézés, melynek során – egyik vagy másik kívánsága szerint – fontos filmet néznek meg együtt. Ezen túl még helyet kap a feladatok között az együttes jövőterv elkészítése is. Az ügy népszerűsítésében nemcsak a helyi média bizonyult készségesnek és együttműködőnek, hanem sikerült megnyerni cukrászdákat, éttermeket, virág- és ajándékboltokat, fitnesz- és sportcentrumokat is oly módon, hogy az induló párok egy-egy feladat teljesítésekor a náluk igénybe vett szolgáltatásból jelentős kedvezményt kapnak.

A kalandtúra feladatait teljesítő „hétpróbás” párok március első vasárnapján gyűlnek majd ismét össze teljes számban az evangélikus templom Győry-termében. A hónap zárásaként ennek az alkalomnak a liturgiájában minden pár áldást fog kapni. Végül a leadott menetlevelek tulajdonosai között kisorsolunk egy házassági, párkapcsolati témákat érintő tartalmas könyvcsomagot, egy gyertyafényes vacsorát, és fődíjként egy kétéjszakás wellness-hétvégét, amelyet a nyertes a villánykövesdi Hotel Cabernetben és a környékén tölthet el.

És hogy mi lesz majd március 6-a után? Reméljük, hogy a házasságra figyelő hónap sok megerősödést fog hozni annak az ötven párnak, amelyek részesei voltak a kalandtúrának, és reméljük, hogy erősödő szálak kapcsolják majd őket gyülekezeteikhez is.

Címkék: Orosháza - Házasság hete -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!