„Nem jó az embernek egyedül lenni” – A házasság hete Pestszentimrén

„Nem jó az embernek egyedül lenni” – A házasság hete Pestszentimrén

Share this content.

Forrás: baptist.hu, szöveg: Háló Gyula
Budapest – Az „egy út mentén”, a pestszentimrei egyházak közös szervezésében valósult meg a házasság hete utórendezvényeként a házaspárok és párok számára a kétrészes programból álló este.

A rendezvényre érkezők a regisztrációnál karszalagot kaptak ezzel a jézusi idézettel: „Mindnyájan egyek legyenek!”

A színházteremben a párokat Horváth-Csitári Boglárka Flóra lelkésznő köszöntötte, és a Teremtés könyvéből vett idézettel kezdte a jelenlevők kapcsolatára emlékeztető beszédét. „Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat” – mondta Isten az ember teremtésekor. Majd így folytatta: „Nem jó egyedül! Nem jó egyedül, segítőtárs nélkül. Nem jó egyedül, ha nincs valaki, aki támogat, aki segít, aki veled van. Nem csak a bajban, nem csak a szenvedésben, betegségben, hanem a boldog pillanatokban, nagy nevetésekben, szerelmes órákban. Ezért adta azt melléd, akivel ma együtt érkeztél, kézen fogva. Őt, akivel már annyi mindenen keresztülmentél. Mert Isten a hozzád illőt adja. Neki nem elég az, hogy valaki melletted legyen. Ő nem éri be kevesebbel, ő a hozzád illőt adja számodra!”

A lelkésznő szavai után Murányi Anita színésznő szívet-lelket megérintő előadásában istenes és szerelmes versek hangoztak el. A program első részének zárásaként a pestszentimrei – Horváth-Csitári Boglárka Flóra, Solt Száraz Csenge Gitta evangélikus, Lak Gábor katolikus és Háló Gyula baptista – lelkészek áldották meg a jelenlevő házaspárokat. A rövid szünetben friss pogácsa és víz várta az előtérben a párokat.

Szünet után 19 órától az Ádám és Éva stand up comedy következett, melynek írója, rendezője és előadója Benedek Zalán színész volt. A közönség óriási kacagásokkal, olykor elgondolkodva és sok-sok tapssal követte a nő és férfi különbözőségeit rengeteg humorral és valóságos pszichológiai ismeretekkel bemutató, interaktív produkciót. Az est végén még senki sem indult rögtön haza, mert mindig megerősítő házasságunk örömeiről és hibáiról felszabadultan és vidáman beszélgetni egymással. Ehhez volt nagy segítség ez az este. Mert nem jó az embernek egyedül lenni.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!