A házasság intézményét nem kérdőjelezi meg senki

A házasság intézményét nem kérdőjelezi meg senki

Share this content.

Forrás: transindex.ro
Bukarest – A Romániában mindössze 5 300 hívőt, köztük Klaus Johannis államfőt is számláló Ágostai Hitvallású Szász Evangélikus Egyház közleményt adott ki a hétvégén tartandó, a család fogalmának kérdésében megrendezésre kerülő népszavazásról. Ebben azt írják, hogy bár a hagyományos család intézménye mindig támogatandó, a hétvégén sorra kerülő népszavazás átlépi azt a határt, mely a demokratikus értékeket és az emberi méltóságot védelmezi.

A Reinhart Guib püspök, Daniel Zikeli vikárius püspök és Friedrich Philippi egyházi kurátor által aláírt állásfoglalás szerint bibliai és teológiai értelemben csak pozitívan tudják megerősíteni, hogy házasság egy férfi és egy nő közösségéből jöhet létre. Felhívják viszont a figyelmet, hogy ennek ellenére jelentős érvek sorakoztathatók fel amellett, hogy az egyház tagjai ne vegyenek részt a népszavazáson. 

Transindex.ro portál cikke itt folytatódik.

A teljes állásfoglalás itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!