A házasságnál nincs jobb!

A házasságnál nincs jobb!

Share this content.

Forrás: gyorplusz.hu, szöveg: Földvári Gabriella, fotó: Marcali Gábor
Győr – A szeretet: a szenvedély és a döntés a mottója az idei házasság hete programsorozatnak. Csütörtökön este Győrben, az Apáczai karon Martos Balázs Levente, a Győri Hittudományi Főiskola tanulmányi prefektusa, főtitkára nyitotta meg az eseményt. Kalandtúra, gyertyafényes vacsora, táncház, filmvetítés és izgalmas előadások, beszélgetések várják a párokat tíz napon át városunkban a különböző helyszíneken.

Bogdányi Mária evangélikus egyetemi lelkész, a házasság hete győri főszervezője köszöntőjében elmondta: a mozgalom közel két évtizede indult az Egyesült Királyságban és célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság fontosságára, népszerűsítse a család intézményét és segítséget nyújtson azoknak, akik párkapcsolati vagy gyermeknevelési nehézségekkel küzdenek.

Az ökumenikus –  római katolikus, görög katolikus, református, evangélikus, baptista – összefogásban létrejött eseménysorozatból a szervező kiemelte a szerelmes kalandtúra vetélkedőt, amelyre félszáz pár jelentkezett előzetesen, valamint a házas- és jegyespár megáldást, ahol a párok megerősíthetik hűségüket.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntőjében elmesélte, hogy 47 éve él házasságban, és arra is büszke, hogy fia húsz éve nős. Somogyi Tivadar úgy látja, az idősebb házaspárok küldetése az, hogy hirdessék: a házasságnál nincs jobb!

Az ő közös életükben is voltak nehézségek, de a keresztény értékrend, a keresztényi nevelés túllendítette a kapcsolatukat a mélypontokról. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzet alapja a család, a család a nemzet megmaradásának alapja. A politikus ezért tartja fontosnak, ne csak együtt éljenek a fiatalok, hanem kössenek házasságot. A legújabb kormányzati intézkedés, a CSOK is kizárólag a házaspárokat, a családokat támogatja – hangsúlyozta.

Martos Balázs Levente a Győri Hittudományi Főiskola tanulmányi prefektusa, főtitkára megnyitó előadásában többek mellett arról szólt, jól ismeri a szerelmesek vívódásait, a fiatal párok nagy reményeit és első csalódásait, a házaspárok nehézségeit, és azt is tapasztalja, ha a papságban válság van, akkor ez együtt jár a házaspárok válságával, és ez fordítva is így van.

Úgy fogalmazott, a házastársak, akik igazán szeretik egymást, egymás ifjúságát is őrzik, az első pillantás emlékét, amelyben képessé váltak arra, hogy döntsenek egymás mellett. Ez egyszerre a csodálkozás, az önértékelés, a születő elköteleződés pillanata is. Marton Balázs Levente kiemelte, a szeretetben ki kell lépni önmagunkból és a másikban megtalálni magunkat.

Részletes program itt.

 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!