Helló tavasz!

Helló tavasz!

Share this content.

Szöveg: Bencéné Horváth Noémi
Nyírszőlős – Az elmúlt héten gyakrabban néztem az időjárás előrejelzést, mint szoktam. Vajon milyen időt ígérnek március 30-ra? Pénteken végül nyugodtan feküdtem le, mikor a rádió is bemondta, „Holnap zavartalan napsütés lesz.” Istennek hála igazuk lett.

Hogy miért is volt ez az izgalom? A gyülekezetünk március 30-án tartotta a Télváró vacogó kistestvérét, a Helló tavaszt! Mivel körülbelül százan voltak a téli alkalmon is, amit egész Nyírszőlősnek hirdettünk meg, így most 150 emberre számítottunk. Ízesebbnél ízesebb finomságok sültek a  nyírszőlősi asszonyok konyhájában péntek este. Nagy volt az izgalom. Szombat reggel nyolckor már elkezdtük berendezni a templom udvarát, és 10 órára vártuk az érdeklődőket. 

Lassacskán felébredt Nyírszőlős, és elcsalogatta a bográcsban fővő gulyás, a helyben, sparhelten sült krumplilángos illata a sok-sok embert.  Nagy beszélgetésekkel, nevetésekkel, társasjáték partikkal, majszolgatásokkal, tombola sorsolással telt a nap. A gyerekek hatalmas játszások közben ismerkedtek egymással. Nem számított, hogy nem is ismerik egymást, késő délutánig együtt szaladgáltak, vidámkodtak. 

Jó volt látni, hogy több olyan család is megjelent az alkalmon, akik nem gyülekezeti tagok, de a kitett plakátokat látva eljöttek. A cél ez volt. A gyülekezethez vonzani a kereső embereket. 

Reméljük, ezeknek az alkalmaknak beérik a gyümölcse, és évről-évre egyre több ember érzi, hogy szeretne a nyírszőlősi evangélikus gyülekezethez tartozni, hogy Isten jelenlétében élje tovább az életét egy hívő, keresztény közösség tagjaként.

Isten áldja meg ezt a kitartó, összetartó mustármagot. SDG

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!