Helyeden vagy? – Végh Tamás böjti evangelizációja Mandabokorban

Helyeden vagy? – Végh Tamás böjti evangelizációja Mandabokorban

Share this content.

Szöveg és hangfájlok: Garai András (garainyh.hu); plakát programmal: Zsarnai Krisztián; képek az első napról: Mátyás Viktória
Nyíregyháza – Böjt negyedik hetének első felében Zsarnai Krisztián esperes meghívására Végh Tamás nyugalmazott fasori református lelkész tart evangelizációs sorozatot Nyíregyháza Mandabokorban, a többfunkciós közösségi házban. Ezeket a böjti estéken elhangzó igehirdetéseket érdeklődő olvasóink meghallgathatják a tudósító honlapjáról is a következő nap reggelétől. Pál apostol megtérési története alapján (ApCsel 9. rész) a mai keresztyéneknek szól a kérdés: a helyeden vagy?

Ízelítő gyanánt néhány léleképítő gondolatfoszlány az eddig elhangzottakból:

Eddigi életed során egyszer, egyetlenegyszer megköszönted-e Jézusnak személyesen, hogy „meghaltál értem, hogy eljöttél erre a világra”?! „Bocsáss meg nekem mindenért, és fogadj el engem örökre!” A keresztnél mondd ki: „itt vagyok, Uram, bocsáss meg, vedd le rólam a bűneimet: amit tudok, meg amit csak te tudsz! Szakíts el minden szálat, ami a Sátánhoz köt!” Először vagy újra mondd el ezt, s köszönd meg neki, mert Jézus azért jött, hogy megtartsa a bűnösöket – akik ezt kérik tőle! Isten mindent megtett azért, hogy a helyedre kerülhess és az ő mennyei programja szerint élhess! 

A vendég-igehirdető új éneket is tanított a gyülekezetnek, „A mélyből kiáltok, Jézus” kezdetűt (Halleluja! 220. ének). Ennek utolsó versszaka a már a helyére került ember boldog vallomása, s nem csak laetare (örüljetek!) vasárnapján, hanem egész további keresztyén életútján: 

„A Lelked vigasztal, Jézus, / És Ő ad mindig erőt.
A lelkem magasztal, Jézus, / S megvall a világ előtt.
Örömmel megyek be, Jézus, / Tehozzád a mennybe fel,
S ott fenn az egekbe’, Jézus, / Te rólam vallást teszel.”

A naponta bővülő sorozat elérhető itt. A nyíregyházi V. körzet gyülekezeti honlapja itt. A Budapest-Fasori Református Egyházközség honlapja pedig itt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!