Heteken belül elkészül a miskolci evangélikus iskola homlokzata

Heteken belül elkészül a miskolci evangélikus iskola homlokzata

Share this content.

Forrás: boon.hu. Szöveg: ÉM-TÁ. Fotó: Ádám János
Miskolc – Rövidesen véget ér a felújítás a korábbi Istvánffy-iskolában. A Dayka Gábor utcában már elkészült, az új, színes falak kukucskálnak az állvány mögül a Kis-Hunyadban. Néhány héten belül pedig teljesen elkészül a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium épületeinek utcafronti homlokzatfelújítása. Vígh Roland igazgató az ­iskola életében fontos állomásnak nevezte a június ­közepén kezdődött munkákat.

„Aki jár erre, tudja, mennyire szükséges volt ez a rekonstrukció. A Kis-Hunyad utcai épület már olyan romos volt, hogy balesetveszélyre felhívó táblákat kellett kihelyezzünk, de a Dayka Gábor utcában sem volt sokkal jobb a helyzet, a nyílások körüli keretezéseknél a vakolat elvált, a könyöklők nagyon rossz állapotban voltak, ránézni is más most az iskolára” – sorolta az intézményvezető.

Vígh Roland úgy fogalmazott, az iskolát fenntartó evangélikus egyház 2011 óta egyfajta társadalmi szerepvállalásként fontos feladatának érezte azt, hogy ezeket az iskolaépületeket eredeti szépségükben adják vissza Miskolc közönségének. „Így tettük ezt, mikor a Kossuth Lajos Gimnáziumot átvettük, és az általános iskolában is folytatódik a munka: terveink szerint a későbbiekben a belső terek felújítása is megtörténik majd” – tette hozzá.

A Kis-Hunyad utcai épületet takaró homlokzatot a következő napokban elkezdik bontani, a kaput pedig várhatóan a jövő héten cserélik ki arra, amit a Szunyogh László tervezőépítész a rendelkezésre álló adatok alapján álmodott meg. Az épület teljes felújítása szeptember második felére lehet kész.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!