Heti háló #40

Heti háló #40

Share this content.

Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó
„Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz." (Zsid 13,8) Isten igéjével hangolódjunk a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra.

Mostanában különösen gyorsak a változások körülöttünk és bennünk. Lelkünk mélyén ugyanakkor érezzük, hogy nemcsak a körre, hanem az életünkre is igaz az, hogy egy biztos középpont nélkül nem lehet megrajzolni. Ki-ki a maga módján keresi is a maga életét rendező, megbízható középpontot. Önmagában vagy eszmékben, tanításokban, bölcs gondolatokban, talán vallásokban. És persze azt is látjuk, hogy múlt, jelen és jövő egymásra kölcsönösen hat, nem lehet az adott pillanatot önmagában a helyén látni és jól megélni.

Jézus Krisztus valóban állandó, soha nem változik. De ez nem a kimerevített állókép mozdulatlanságát jelenti. Arról szól, hogy az ő állandó, naprakész, személyesen is megszólító, adott élethelyzetedben hozzád irgalmas szeretettel forduló jelenlétére mindig számíthatsz. Múltad, jelened és jövőd nem egy tanrendszer betartásától függ, pláne nem a személytelen sors szeszélyétől, hanem a személyesen téged is ismerő, a kereszthalált érted is vállaló, szeretettel átölelő Krisztus kezében van. Kívánom, hogy az őbelé vetett hitben, reménységben erősödhess a Szélrózsán!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!