A Don-kanyarban elesett katonákról emlékeztek meg Szarvason

A Don-kanyarban elesett katonákról emlékeztek meg Szarvason

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: B. A.
Szarvas – Szarvason az Ótemetőben álló emlékműnél emlékeztek meg a Don-kanyarban 1943. januárjában elesett csaknem százötvenezer magyar katonáról 2020. január 11-én, szombat délután.

A kegyeleti ünnepségen megjelenteket a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány, a Trianon Emlékbizottság és az önkormányzat nevében Szenes János köszöntötte, aki felidézte a keleti fronton történteket, a doni áttörés eseményeit, megemlékezett a mintegy 148 ezer fős veszteségről, valamint szólt a szarvasi áldozatokról is.

Szenes János múltidézését követően Lázár Zsolt evangélikus esperes mondott imát az áldozatokért, majd a jelenlévők elhelyezték koszorúikat, Kepenyes Pál, Don-kanyarban elesett katonák tiszteletére emelt emlékművénél.

További képek itt tekinthetőek meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!