Kapcsolatok hálójában – Előadás Győrben, a házasság hetén

Kapcsolatok hálójában – Előadás Győrben, a házasság hetén

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – A nádorvárosi templom alagsora adott helyet a házasság hete alkalmából szervezett győri programsorozat egyik alkalmának. 2016. február 12-én, pénteken este a családi kapcsolódásokról tartott interaktív előadást dr. Siba Balázs, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója és felesége, Siba-Rohn Hilda református lelkész, lelkigondozó.

A házaspár fókuszváltásra hívta a jelenlévőket: arra, hogy ne csupán önmagukra vagy párjukra figyeljenek, hanem családi kapcsolatrendszereiket is ismerjék meg, térképezzék fel. Szó esett a kapcsolódások életkori változásairól, az azokban megélt szerepekről, a különböző családtípusokról, az eltérő működésekről és a kommunikációs módokról is.

„Azon a helyen, ahol mi vagyunk, senki más nem lehet. Azért is egyediek vagyunk, mert nincs más, aki ezekkel az emberekkel, ilyen bizalmi kapcsolatokban lehetne, mint mi” – hangsúlyozták az előadók. Majd arra a felelősségre és feladatra hívták fel a résztvevők – elsősorban házaspárok – figyelmét, hogy az Istentől kapott áldás elfogadói és továbbadói tudjanak lenni személyes kapcsolataikban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!