Hiánnyal számolnak a helsinki gyülekezetek a 2021-es költségvetésben

Hiánnyal számolnak a helsinki gyülekezetek a 2021-es költségvetésben

Share this content.

Forrás: kirkkojakaupunki.fi, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Helsinki – A helsinki gyülekezetek egyesített presbitériuma elfogadta a 2021-es költségvetést, amelynek mérlege mínusz 7,2 millió euró. A hiány oka elsősorban a 2021-es évre tervezett nagy beruházásokban rejlik, de a jövőben a csökkenő adóbevételekkel is számolni kell majd.

Egyes gyülekezeteket azonban különösen is súlyosan érintett a koronavírus-járvány is. A sziklatemplomot működtető töölöi gyülekezet például a 2020-as évre előirányzott 2,1 milliós turisztikai bevételből mindössze 360 ezer eurót könyvelhetett el, ezért felmerült a gyülekezeti alkalmazottak egy részének szabadságolása is. A vezetőség azonban mindezidáig nem szánta rá magát ilyen lépésre, mivel a tartalékokból egyelőre finanszírozni tudják a hiányt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!