Lapszemle

Más egyházak, felekezetek honlapjainak híreit, információit, illetve világi lapoknak a kereszténységről szóló tudósításait gyűjtjük itt egybe. Az anyagok a forrás eredeti oldalán olvashatóak. A közölt hírek nem tükrözik egyházunk hivatalos véleményét.

Régebbi anyagok az archívumban

Erős vár a mi Istenünk - Az evangélikus egyház félórája

(NAVA_Video )

Istenkép és a járvány Bábele – A bíboros, a rabbi, a református püspök és az agykutató beszélgetett

A vallásközi párbeszédre és az egyházi és a tudós világ együttműködésére való törekvés jegyében a hazai közéletben eddig páratlan beszélgetést rögzített a Kossuth Rádió, amelyet április 18-án 16.30-tól lehetett meghallgatni. (Magyar Kurír)

A koronavírus árváiért – Az árvamentő pap, Regőczi István nevét adja Áder János új alapítványának

Alapítványt hoz létre Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére. Ezt maga a köztársasági elnök jelentette be a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában április 18-án. (Magyar Kurír)

Csókay András: Istennel a műtőben

Az interjúkötetben a nemzetközi hírű idegsebész nyilatkozik életéről, hivatásáról, hitéről Martí Zoltánnak, a 777 keresztény hírportál főszerkesztőjének. A könyvben megszólal Csókay András felesége, Daniella is. (Magyar Kurír)

Mozdulj! – Ima- és segítőcsoportok az egészségügyi dolgozókért

A keresztény könnyűzenei programokat szervező Ez az a nap! Alapítvány felhívására az elmúlt egy hónapban több mint harminc ima- és segítőcsoport alakult a Facebookon a kórházi dolgozók megsegítésére. A szervezők célja, hogy az ország összes kórházában létrejöjjön hasonló kezdeményezés. (Magyar Kurír)

Elérhető a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programja

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) szervező titkárság elérhetővé tette honlapján a kongresszus hetének teljes programját, amelyet PDF formátumban is letölthetünk. A program mellett megismerhetjük azokat az előadókat is, akiket a világ minden tájáról várnak a szeptemberi találkozóra. (Magyar Kurír)

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezik az ország

A koronavírus-járvány miatt a központi programokat idén is online tartják meg. A Nemzeti ünnepek és emléknapok, valamint a budapesti Holokauszt Emlékközpont Facebook-csatornáin holokauszt-túlélők, közéleti szereplők, diplomaták bevonásával készült kisfilmeket és fotókat tesznek közzé. Délután 4 órakor az emlékközpont Facebook-oldalán és az emléknapok YouTube-csatornáján gyászimát közvetítenek. A Holokauszt Emlékközpont honlapján (http://hdke.hu/) a vészkorszak idejéből származó tárgyak… Tovább A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezik az ország A A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezik az ország bejegyzés először a Zsido.com jelent meg. (zsido.com)

Református embermentők

Lelkészek, presbiterek, egyházi és világi személyek, akik lehetőségeikhez mérten, csendben segítettek. A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján nemcsak az igazságtalanul elpusztított százezrekre, hanem az embermentő reformátusokra is emlékezünk. (parokia.hu)

Élő egyház

A műsorban tudósítás látható az evangélikus egyház húsvéti vitaminosztásáról is. (NAVA_Video )

Régebbi anyagok az archívumban