Skip to main content

2024. május 30. 10:54

Bach napról napra – Programajánló

Június 3-án kezdődik a 35. Budapesti Bach-hét

Kamp Salamon, a Lutheránia Ének- és Zenekar Kossuth-díjas karnagya, az MMA rendes tagja 2024. június 3. és 9. között várja a zeneszerető közönséget a 35. Budapesti Bach-hétre, a Deák téri evangélikus templomba.

20240530 Bach het Budapest foto Lutherania Enek es Zenekar

A műsorösszeállítást több aktualitás inspirálta, mindenekelőtt a hálaadás és magasztalás, hiszen alapításának 120. évfordulóját ünnepli az együttes. A zárókoncerten Luther Márton éneke is felhangzik: „Adj békét a mi időnkben, Úristen téged kérünk…"

A Bach Társaság működésének egyik alapelve, hogy a barokk kori zeneszerző gyakrabban hallható remekművei mellett a ritkán játszott kompozíciók is szerepeljenek hangversenyeken. 1990 óta erre alkalmat kínál a Budapesti Bach-hét a Deák téri evangélikus templomban. Kamp Salamon Kossuth-díjas karnagy a Budapesti Bach-hét alapítójaként és művészeti vezetőjeként évről évre olyan előadókat hív a rendezvénysorozatra, akik a mai kor legmagasabb szellemi és zenei színvonalán szólaltatják meg Johann Sebastian Bach muzsikáját. Kitűnő hazai művészek mellett szerepelt már az eseményen Helmuth Rilling Bach-tudós vagy Martin Petzoldt professzor, aki hosszú éveken át töltötte be a Neue Bach-Gesellschaft elnöki tisztét. Számos külföldi szólista ellátogatott az eseményre az elmúlt évtizedekben, többek között Johann Sonnleitner, Zsigmondy Dénes Németországból, Jacques Ogg és Gustav Leonhardt.

A cikk folytatása elolvasható a Magyar Művészeti Akadémia honlapján, a részletes program az esemény Facebook-oldalán érhető el.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső