Skip to main content

2024. május 15. 14:09

Bátorság és újjáépítés

Megjelent az Evangélikus Élet magazin legfrissebb száma. Alább a pünkösdi ünnepi magazin tartalmából adunk ízelítőt. Olvassák szeretettel lapunkat, és vigyék a jó hírét!

Bátorság és újjáépítés – Megjelent az Evangélikus Élet pünkösdi száma

E két gondolatot emeltük ki ünnepi magazinunk címlapján is, mivel ezekre irányítja figyelmünket Gáncs Tamás kelenföldi lelkész a Szentlélek kiáradásának ünnepére írt cikkében. Az Élő víz rovat pünkösdi írásában így biztat minket: „Legyünk mi pünkösd ünnepének bátor tanúi, angyalai, akik elviszik a hírt másoknak: légy bátor, az ígéret elérkezett, a békesség létezik, az újrakezdés, a belső újjáépítés valóság. Neked is, nekem is. Isten elküldte egyszülött Fiát. Benne igenné és ámenné lett az ígéret.”

Ünnepi lapszámunk címlapján a berlini dóm grandiózus kupolája látható, közepén a Szentlélek jelképével. Pár hete magam is megcsodálhattam az egyik leglátványosabb evangélikus templom minden egyes részletét. Megkapó volt látni, hogy a templom legmagasabb pontjáról belülről – látványban is – árad minden jelenlévőre: a Szentlélek.

„Teljes bizonyossággal elmondhatjuk, hogy az Istennel való találkozás következményeként mindig történik valamilyen változás az ember életében” – szögezi le Arató J. Lóránd. A kiskőrösi lelkész a Küldetés rovatban ezúttal a fiatalok közösségvágyára, egyszersmind az Istennel való kapcsolódás vágyára mutat rá, és hoz egy élő példát arra, milyen ötletes eseménnyel szólítják meg az alföldi város ifjúságát a hivatás, házasság, hit tematikájának hármasán keresztül.

Sokszor érezzük magunkat az idő szorításában, van, amikor megijedünk a rohanásától, máskor úgy tapasztaljuk: ólomlábakon jár. Az idő és az ember küzdelme örök a Földön. Az Országos Széchényi Könyvtárban nemrég Az idő arcai címmel nyílt tárlaton mandzsettagombba beépített órácska, csillagászati eszközök, az evangélikus Eperjesi graduál és még sok más kiállítási tárgy és interaktív eszköz mutatja be rendkívül ötletesen az időszemlélet változását.

* * *

Az Evangélikus Élet kapható a Luther Kiadó Evangélikus könyvesboltjában (Budapest VIII., Üllői út 24.), a Huszár Gál könyvkereskedésben (Budapest V., Deák tér 4.), az evangélikus templomokban és előfizehető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A magazin nyomtatott vagy digitális formában megvásárolható, illetve előfizethető a Luther Kiadó webáruházában.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső