Skip to main content

2024. május 15. 9:32

Beiktatták a Bács-Kiskun Egyházmegye elnökségét és tisztségviselőit

Az általános tisztújítás jegyében megkezdődött az egyházmegyei elnökségek iktatása. Bács-Kiskun Egyházmegyében a már az előző ciklusban is azonos tisztséget betöltő Homoki Pál esperes és Dudla Erzsébet felügyelő kapott bizalmat a gyülekezetektől. Május 12-én, vasárnap Dunaegyházán iktatta be őket Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Beiktatták a Bács-Kiskun Egyházmegye elnökségét és tisztségviselőit

Az alkalmat közgyűlés előzte meg, melyen megválasztották az egyházmegyei tisztviselőket, továbbá egy ingatlanértékesítéssel kapcsolatos ügyet is tárgyaltak.

Az ünnepi istentiszteleten Kondor Péter püspök idehirdetésében a talentumok példázatáról beszélt, kiemelve: használni kell, amit az Istentől kapunk, azon a helyen, ahová a küldetésünk szól. A liturgiában Farkas Sándor hartai és Hajduch-Szmola Patrik kecskeméti lelkész segédkezett.

Beiktatták a Bács-Kiskun Egyházmegye elnökségét és tisztségviselőit

Az elnökség beiktatását követően a szertartás második részében Homoki Pál esperes iktatta be a frissen megválasztott megyei tisztségviselőket.

Homoki Pált, a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség parókus lelkészét 2020 júniusában – az az év áprilisában nyugdíjba vonuló Lupták György utódjaként – választották először esperesnek, Dudla Erzsébet pedig – aki egyben a Dunaegyházi Evangélikus Egyházközség felügyelője is – immár harmadik ciklusát kezdi egyházmegyei felügyelőként.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső