Skip to main content

2024. május 29. 17:24

Együtt az Úr által készített úton

Beiktatta elnökségét a Pesti Egyházmegye

Május 26-án a kispesti evangélikus gyülekezet templomában iktatta be a Pesti Egyházmegye részben régi, részben új elnökségét Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke. A tisztújítás során Deák László kispesti lelkészt választották esperesnek, míg az egyházmegyei felügyelő tisztségét a következő ciklusban is Krizsán Zoltán tölti be.

Az Úr által készített úton – Beiktatta elnökségét a Pesti Egyházmegye

Kondor Péter prédikációjában a következő hat esztendőről szólva rámutatott, hogy azt nem láthatjuk előre, de ez így is van jól. A titkok ugyanis az Úréi. Ha kívánhatunk valamit az előttünk álló ciklusra nézve, akkor az az, hogy akármi jön, azon a bizonyos keskeny úton „az Isten színe előtt járva találjon benneteket, az Úr által készített úton haladjatok előre, minden helyzetben és mindenféle események között hálaadással és örömmel a szívetekben. Pál apostol szavaival: Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom, örüljetek!”

Az Úr által készített úton – Beiktatta elnökségét a Pesti Egyházmegye

Az elnökség tagjait azzal biztatta a püspök, hogy jó reménységgel tekinthetnek előre, és indulhatnak a közös szolgálat útján, ha hiszik és vallják a Példabeszédekben olvasható igét: „Az igazak várakozása örömre fordul.”

Kondor Péter végezetül szívükre helyezte, hogy az igaz ember gyermek, Isten gyermeke, aki, ha Atyja áldó keze alatt éli az életét, biztonságosan haladhat, így tudja élvezni az utat, lehet nyugodt, kerülheti el a veszedelmeket, és így jut majd el egyszer oda, ahova igyekszik: haza.

Az ünnepélyes alkalom során áldást adott ifj. Cselovszky Ferenc lelkész, az egyházmegye leköszönő esperese is.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső