Skip to main content

2024. május 28. 9:35

Isten szeretetéről tanúskodva

Beiktatták a Fejér-Komáromi Egyházmegye elnökségét

Újraválasztotta vezetőit a Fejér-Komáromi Egyházmegye. A negyedik ciklusát kezdő Szarka István esperest és a harmadik ciklusát vállaló Molnár István egyházmegyei felügyelőt Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke iktatta be tisztségébe a bakonycsernyei templomban május 24-én tartott istentiszteleten.

Beiktatták a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye elnökségét

A liturgiában az egyházmegye legidősebb és legfiatalabb pásztora, Bencze András püspökhelyettes és Czető Bálint székesfehérvári beosztott lelkész működött közre.

„Az egyház legnagyobb kincse a szeretet, amit Jézus hozott el igazi teljességében a világba” – hangsúlyozta Jn 13,34–35 alapján tartott prédikációjában a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke. Majd az elnökségi tagok keresztnevéhez kapcsolódóan István vértanúra utalt, aki az ellenségeiért imádkozott. „Ez a legmagasabb fokú szeretet, ez nem fakad emberből, ez Istentől jön: erről kell tanúskodnunk” – fogalmazott Szemerei János.

Beiktatták a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye elnökségét

Miután Szarka István és Molnár István megismételték esküjüket, a jelenlévő lelkészek igével kértek áldást életükre és szolgálatukra. Az ünnepséget rövid szünet után egyházmegyei közgyűlés követte, ahol sor került a megyei tisztségviselők megválasztására és beiktatására.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső