Skip to main content

2024. május 27. 11:39

„Tőle, általa és érte”

Beiktatták a Budai Evangélikus Egyházmegye elnökségét

Szentháromság vasárnapjának délutánján iktatta be tisztségébe dr. Fabiny Tamás püspök a Budai Evangélikus Egyházmegye vezetőit, az újraválasztott Keczkó Pál esperest és új elnöktársát, Homoki Olga egyházmegyei felügyelőt. A budafoki templomban megtartott ünnepi istentisztelet liturgiájában Bence Imre budavári és Hokker Zsolt budafoki lelkész vett részt.

20240527 Budai Evangelikus Egyhazmegye foto Sziira Jeszencsak Lilla 18

Fabiny Tamás püspök a meghívón szereplő levélbeli vers – „Mert tőle, általa és érte van minden. Övé a dicsőség mindörökké” (Róm 11,36) – alapján hirdette Isten igéjét a megválasztott egyházmegyei felügyelő lelki otthonában, a budafoki templomban.

Az iktatást követő ünnepi közgyűlésen az immár második ciklusát megkezdő Keczkó Pál esperes, budahegyvidéki igazgató-lelkész rámutatott: „a minket körülvevő változó világban a gyülekezeteknek kell az állandóságot biztosítania.” Az egyházmegyei terveit illetően többek között kiemelte: „a jól működő alkalmakat tovább kell folytatni, de imádságos szívvel új utakat is keresni kell.”

20240527 Budai Evangelikus Egyhazmegye foto Sziira Jeszencsak Lilla 28

Az újraválasztott esperes Homoki Olga budafoki kántor személyében új szolgatársat kapott. A pedagógus Oscar-díjjal kitüntetett óvodapedagógus az előző ciklusban a másodfelügyelői tisztséget töltötte be, így már van tapasztalata a rá váró feladatokat illetően. Székfoglaló beszédében kulcsszavakként a hűség és bátorság fogalmakat jelölte meg. „Hűségesnek kell lennünk Jézus Krisztushoz, és bátran meg kell vallanunk őt” – mutatott rá a budai egyházmegyei felügyelő.

Az ünnepi közgyűlés keretében köszöntőt mondott dr. Fábri György egyházkerületi felügyelő, Dobó György leköszönő egyházmegyei felügyelő, Bence Imre budavári lelkész, valamint Bujdosóné Sztruhár Szilvia, a házigazda gyülekezet felügyelője.

Az ünnepi alkalom szép pillanata volt, amikor – meglepetésként – köszöntötték a húsz évvel korábban lelkésszé avatott Hokker Zsoltot, a budafoki gyülekezet jelenlegi lelkészét és Homoki Pál soltvadkerti lelkészt, a Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye esperesét, a most beiktatott egyházmegyei felügyelő testvérét, akik annak idején együt indultak a lelkészi pályán.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső