Skip to main content

2024. január 29. 9:00

Isten nem csal meg soha

Ökumenikus imaestre hívták a fiatalokat Budapesten

Második alkalommal hívta imaestre az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) a fiatalokat a keresztények egységéért tartott imahéten. Január 25-én evangélikus, katolikus és református fiatalok találkoztak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) székházában, és együtt imádkoztak az egységért. Az imát, dicsőítést, tanítást követően beszélgetés, teázás és játék adott lehetőséget az ismerkedésre.

Isten nem csal meg soha – Ökumenikus imaestre hívták a fiatalokat

Az elsősorban az egyetemi gyülekezetekhez és az egyházi szakkollégiumokhoz tartozó hallgatók számára meghirdetett alkalmon Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök; Hafenscher Károly, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának elnöke; Hajdú Bálint Kadosa református lelkész, a Misszió Támogató Szolgálat vezetője és Kocsis Tamás görögkatolikus szervezőlelkész, egyetemi lelkész (Dél-Budai Görögkatolikus Szervezőlelkészség) szólt a fiatalokhoz.

Isten nem csal meg soha – Ökumenikus imaestre hívták a fiatalokat

Igehirdetésében Kocsis Tamás arról beszélt: ugyan a szeretet törvénye a legfontosabb törvény, de sokszor nagyon nehéz ezt a mindennapokba „életre váltani”. Ráadásul Jézus azt kéri, hogy gyengeségeinkkel, hibáinkkal, kétségeinkkel együtt szeressük magunkat. Ez persze nem könnyű, ezért újra és újra kérnünk kell Istent, mutassa meg mindannak az értelmét, amit nem értünk. Kérdezzünk rá naponta, mit jelent szeretni – Istent, felebarátunkat, önmagunkat –, akkor is, amikor megbántanak, amikor kudarcot vallunk. Ha az emberben csalódunk is, Isten nem csal meg soha – mondta Kocsis Tamás. Ha imádsággal fordulunk hozzá, akkor ő megoldást tud adni életünk kihívásai közepette. Az ő erőterében megtapasztaljuk a szeretetét, és így tanulunk meg mi is helyesen szeretni.

A liturgiai rész végén a résztvevők személyes áldást kérhettek, majd a Sófár zenekar vezetéséve folytatódott a dicsőítés. Az est kötetlen beszélgetéssel és játékkal ért véget.

* * *

Cikkünk a Magyar Kurír tudósítása alapján készült.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső