Skip to main content

2024. május 14. 16:42

Légy detektív – nyomozz a KÖSZI-vel!

Idén nyáron is szervez nyomkereső detektívtáborokat a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület). A legkisebbeket Zuglóba, a nagyobbakat Piliscsabára várják.

koszi taborok

A Nyomkereső detektívtábor mini turnusára (régi nevén Napvető táborba) 1–4. osztályos diákokat várnak, olyan kisiskolásokat, akik esténként még otthon alszanak, de napközben nagy kalandokra és sok törődésre vágynak. Az ő érdeklődésükhöz igazodva izgalmas rejtélyekkel, szerepjátékkal, furfangos feladványokkal, tánccal, mozgásos programokkal, kézműves feladatokkal készülnek a szervezők. A július 1. és 5. között Budapesten, Zuglóban megtartott napközis tábor mottója: Játékok lázadása.

Az ottalvós, Piliscsabán megrendezett táborok középpontjában az a kérdés áll majd, hogy zene nélkül mit érek én? Az első turnusba július 14. és 20. között a 3–8. osztályosokat, a második turnusba augusztus 11. és 17. között a 7–12. osztályosokat várják.

„A zene – írják a szervezők – nemcsak a tánc, a buli, az ünnepi hangulat alapja, de nélküle a sport, a szurkolás, a filmek és annyi más volna jóval szegényebb! Hiszen minden ritmusnak, hangjegynek jelentősége van, és a zene pont olyan sokszínű és változatos, mint mi magunk… Hozd el hozzánk idén nyáron a füleidet, az ízlésedet, a zenéidet, és találd meg a saját belső dallamod! Mi elkalauzolunk a zene bámulatos világába – és közben, reméljük, néhány bűnözőnek is elhúzzuk a nótáját a szokásos detektívjátékunk során!” A résztvevők élvezetes szerepjátékra és izgalmas csapatmunkára számíthatnak, és közben észrevétlenül fejlődnek kulcskompetenciáik: a logikus gondolkodásuk, az érveléstechnikájuk, a kreativitásuk és a szociális készségeik. A szervezők emellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek, fiatalok önismeretének, önbizalmának erősítésére, továbbá az egymást támogató közösség kialakítására.

A táborokkal kapcsolatos információk megtalálhatók a KÖSZI honlapján: www.koszi.net

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső