Skip to main content

2023. március 5. 8:00

Váljunk Isten gyermekeinek bizalmi közösségévé

Vasárnapi ige

2023-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük az A fény felé – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

 Napi ige: Váljunk Isten gyermekeinek bizalmi közösségévé

„Mert amit ő [az Úr] mondott, meglett, és amit parancsolt, előállott.” (Zsolt 33,9)

„De a százados ezt felelte [Jézusnak]: Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám.” (Mt 8,8)

A százados bizodalma példaként szolgál számunkra is. Nem a saját erejét és hatalmát, nem a világ lehetőségeit nézi, hanem teljesen Jézusban, a Megváltóban bízik. Katonaként parancsolhatna is talán neki, utasíthatná is őt. Hatalma, ereje biztosan meglenne hozzá. Mégsem így tesz. Meglepő, hogy ezzel szemben egészen „gyermeki” módon viselkedik. Olyan kisgyermekként, akinek a szemében ott ragyog a hit, hogy édesapja mindent megtehet, mert ő a legerősebb a világon. Nem kételkedik, természetes számára: ha Jézus szól, akkor ezt a szót nem viszi a semmibe a szél, hanem célba ér, és hatóereje van.

A százados bizodalma megszólít. Jézus ki akar hívni minket vele a kétségeink belső gátjai közé rekesztett életből Isten gyermekeinek bizalmi közösségébe.

Nagyon fontos, hogy halljunk és tudjunk a gyógyulás lehetőségéről, de még lényegesebb: ha környezetünkben valaki Jézus csodájára szorul, akkor érte most bátran kérhetjük Jézust: „…csak egy szót szólj…”

Imádságunkkal mi is hozzád fordulunk.
Olyan bizalommal, ahogyan a százados.
Néhányan azt gondolják, hogy csak tisztán és bűntelenül fordulhatnak hozzád.
Vagy a kétségeik állják útjukat.
A problémák nagysága mellett felesleges erőfeszítésnek tűnhet az imádság látszólag jelentéktelen volta.
Add, Urunk, hogy értük újra és újra hozzád forduljunk, hogy az ő életükbe is gyógyulást hozz szavaddal.
Ámen.

* * *
A lelki útravaló a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya szerkesztésében Galambos Ádám közreműködésével készült.
Az A fény felé – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet megrendelhető a Luther Kiadó webáruházában.
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook-oldala itt érhető el.
E-mailben is mindennap elküldjük ezeket az igéket és lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-maillel.Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.