Skip to main content

2023. július 9. 8:00

Isten népe nem csak nyáron van úton

Vasárnapi ige

2023-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük az A fény felé – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Napi ige: Isten népe nem csak nyáron van úton

„Gyülekezete szilárdan áll majd előttem.” (Jer 30,20a)

Pál írja: „Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek.” (Fil 2,1–2)

A nyári időszak alatt sokan töltik szabadságukat otthonuktól távol. Ilyenkor mindenki szeret kikapcsolódni és töltekezni. A nyaraláshoz legtöbbször utazás is tartozik, amelyre legalább úgy fel kell készülni, mint a nyaralásra. Egy rosszul sikerült oda- vagy visszaút egész pihenésünket tönkreteheti. Ezért meg kell tennünk az óvintézkedéseket. Mindent, ami tőlünk telik, hogy zavartalanul elérjük úti célunkat, és nyugodtan koncentrálhassunk a kikapcsolódásra.

Isten népe nem csak nyáron van úton. Hitünk szerint napról napra közeledünk ahhoz a naphoz, amelyen majd találkozhatunk Istennel és az ő Fiával, Jézussal. Ez a találkozás bizonyosan a legszebb lesz életünk valamennyi élménye közül. Ám nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy az egész odáig vezető úton szükségünk van azokra a lelki értékekre, amelyeket egyedül Istentől nyerhetünk el.

A keresztény gyülekezet tagjai akkor töltik be hivatásukat, ha Isten szeretetéből élnek, és közösen haladnak Isten országa felé. Ha megvan a szeretet és a közös akarat, akkor bizonyosak lehetünk abban, hogy elérjük célunkat, és ha eljön az ideje, szilárdan állhatunk meg Isten előtt.

Urunk!
Köszönjük, hogy vársz minket a te országodban.
Bár hosszú az út, te szereteteddel kísérsz bennünket.
Add szívünkbe az egyetértés és együttműködés Lelkét, hogy végül elérjük célunkat, és megérkezhessünk hozzád.
Ámen.

* * *

A lelki útravaló a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának szerkesztésében Galambos Ádám közreműködésével készült.
Az A fény felé – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet megrendelhető a Luther Kiadó webáruházában.
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook-oldala itt érhető el.
A sorozatunkban olvasható igéket és igemeditációkat e-mailben is mindennap elküldjük. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-maillel.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.