Skip to main content

2023. július 23. 7:56

Áldottak vagyunk

Vasárnapi ige

2023-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük az A fény felé – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Napi ige: Áldottak vagyunk

„Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed kegyelmeddel, mint pajzzsal.” (Zsolt 5,13)

„Aki Istentől született, az megőrzi önmagát, és a gonosz meg sem érinti.” (1Jn 5,18b)

A velünk élő járvány miatt az elmúlt időszak meghatározó kérdése volt, hogyan tudunk védettséget szerezni, megmenekülni a halálos fenyegetést jelentő bajtól és következményeitől. Megelőzéssel próbálkoztunk, bezárkóztunk, megszakítottuk a kapcsolatokat, felvettük a vakcinát, és reménykedtünk, imában hordoztuk szeretteinket, kérve Isten védelmét.

Hisszük, hogy pajzsként vesz körül minket Isten kegyelme, amelyről soha nem szabad megfeledkeznünk. Pajzsra akkor volt szüksége a harcosnak, ha támadásnak volt kitéve. A zsoltáros tapasztalata, hogy ez a védelem, amely az adott pillanatban áldás, az igazaknak jár. De ki az igaz? Csak az, aki Istentől született. Aki megtapasztalta és elfogadta bűneit, megbocsátó Ura szeretetét. Azt a lehetőséget, amelyet Jézusban hozott el a bűnben élő, elveszett ember számára mint egyedüli lehetőséget. Ez Istennek olyan jelenléte az ember életében, amely minden pillanatban körülvesz. Láthatatlanul és mégis valóságosan óv a kísértések között. Emberfeletti erő, isteni ajándék, amely őriz és véd. Szeretetének elszakíthatatlan köldökzsinórja, amely élő kapcsolat lehetőségét adja számunkra.

A bizonytalanságok, félelmek, gonosz erők világában mindig – ma is – tudhatjuk, hogy áldottak, védettek vagyunk. Ne felejtsük el soha, hogy mindenkor övéi vagyunk.

Annyi veszélynek vagyunk kitéve ebben a világban!
Olyan sokszor elbizonytalanodunk a gonosz erők támadásakor!
Kérdéseink vannak.
Miértjeinkkel kétségbe vonjuk hatalmadat.
Már-már kételkedünk jelenlétedben, gondoskodó szeretetedben.
Takarj be minket áldó kezed védelmet adó biztonságával.
Formálj, teremtsd újjá életünket.
Védj meg minket a gonosz minden pusztító érintésétől.
Áldj meg minket.
Ámen.

* * *

A lelki útravaló a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának szerkesztésében Galambos Ádám közreműködésével készült.
Az A fény felé – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet megrendelhető a Luther Kiadó webáruházában.
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook-oldala itt érhető el.
A sorozatunkban olvasható igéket és igemeditációkat e-mailben is mindennap elküldjük. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-maillel.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.