Skip to main content

2024. május 13. 13:02

A völgyben is magasra mutatva

Megújult a liszói evangélikus templom belső tere

A Zala vármegyei Liszó evangélikus templomának belső felújításáért adtak hálát május 12-én. A hálaadó istentiszteleten Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperese hirdette Isten igéjét. Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is beszédet mondott.

Megújult a liszói evangélikus templom belső tere

Prédikációjában az esperes kiemelte: a liszói evangélikus templom egy völgyben épült, de a tornya magasra mutat, az Isten felé. A templom a biztonságot nyújtja, az a hely, ahol együtt lehetünk Krisztussal, és messzebbre tekinthetünk.

20240512 Liszo halaado IT temlomfelujitas utan 3

Soltész Miklós államtitkár elmondta: a nehézségek ellenére folytatódnak a Magyarországi Evangélikus Egyház nagyobb beruházásai is, így két óvoda építésére [Veszprémben és Budapesten, Kelenföldön – a szerk.] kétmilliárd forint támogatást nyújt a kormányzat, illetve idén elkezdődhet Sopronban az ország egyik legnagyobb evangélikus templomának felújítása. Ez utóbbi munkálatok első ütemére ötszázmillió forintot biztosítanak.

A Surdi Evangélikus Egyházközséghez tartozó liszói leánygyülekezet két ütemben huszonnégymillió forint állami támogatást kapott 1867-ben épült templomának belső felújítási munkálataira. Veres József lelkész az ünnepi közgyűlésen köszönetet mondott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő támogató hozzáállásáért, és elmondta azt is: a filia saját alapjából és gyűjtéséből további másfél millió forint, a Somogy-Zalai Egyházmegyétől pedig egymillió forint érkezett a nemes célra. Az anyagi áldozatvállalás mellett a gyülekezet tagjai fizikailag is segítették a munkálatok megvalósulását.

Megújult a liszói evangélikus templom belső tere

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső