Skip to main content

2023. május 30. 12:05

A pápalátogatásról evangélikus szemmel, őszintén

Szóbanforgó podcast 7.

A meglepetések és határátlépések pápája idén áprilisban újra Magyarországra látogatott. Izgalmas, megújulásra kész habitusa, empatikus figyelme, társadalmi érzékenysége sokak érdeklődését felkelti egyházon belül és kívül, tömegeket vonz, ahol csak megjelenik. Vajon miből táplálkozik megragadó személyisége, és mi lehet az oka annak, hogy ilyen rövid időn belül ismét hazánkban fogadhattuk őt? – ezeket a kérdéseket járják körül a Szóbanforgó podcast legújabb adásában a sorozat házigazdái, Szlaukó-Bobál Orsolya és Kovács Viktor lelkészek, akiknek vendége ez alkalommal dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

 Szóbanforgó podcast 7. rész

A változatos médiacsatornákon szerepet vállaló és felvillantott katolikus elöljáró személyében a modern egyházfőt ismerhetjük meg, holott a nyolcvanadik életévét is már jócskán túllépő Ferenc pápa az életkorral járó nehézségeit és konzervatív világlátását sem leplezi. Körülötte mégis mindig pezseg a levegő, ő pedig elsőként figyelmével és közvetlenségével ajándékozza meg környezetét. Ferenc pápa latin személyiségének gazdagságát, karizmájának titkát és a modern pápaképet járják körül beszélgetésükben Szlaukó-Bobál Orsolya és Kovács Viktor evangélikus lelkészek, akik a Szóbanforgó podcast hetedik adásába ez alkalommal dr. Fabiny Tamást, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét is meghívták, aki személyes élményeivel is színesíti a jezsuita pápáról megismert képet.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.