Skip to main content

2023. május 22. 10:24

Imádság és hiszti

„Minden beteg gyógyuljon meg! Minden betegségtől Jézus nevében! Most!” – olvastam egy közösségi oldalon az egyik testvér üzenetét. Különös türelmetlenség és követelődzés süt át ezeken a mondatokon. Nyugtalanít ez a stílus. Egyrészt meg tudom érteni a fájdalom és a törékenység miatti csalódottságát, dühét, másrészt ez a parancsoló, sürgető hang félelmet kelt bennem. Vajon jó úton járunk, amikor mi mondjuk meg Istennek a tutit?

hiszti

Van bennem kétség afelől, hogy ez lenne az Isten tökéletes akarata – most. Olyan érzésem van, mint amikor a pénztár közelében lévő cukorkás polc mellett toporzékoló kisgyerekeket látom. Nem túl messze látók ők még. Fogalmuk sincs, mire van igazán szükségük, viszont hangosak.

Nemcsak ebben a testvérben, hanem bennem is vannak ilyen indulatok. Szeretném, ha Isten soron kívül gyorsan elhárítaná rólam és szeretteimről a veszélyeket, bajokat, és elárasztana kellemes és látványos jó dolgokkal. A legtöbb imádságunkban is saját terveinkre kérünk áldást. Ahhoz várunk segítséget, amit mi jónak, hasznosnak látunk, amiről úgy véljük, hogy a javunkat, esetleg még Isten országának az érdekét is szolgálja.

Az írás folytatása a Kötőszó blogon olvasható.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.