Skip to main content

Közszolgálati média

Mert ahová te mégy, oda megyek én is

Isten kezében: Andrejekék története
Mert ahová te mégy, oda megyek én is címmel a Muravidéken élő evangélikus lelkészházaspár, Mitja Andrejek és Györfi-Andrejek Judit történetét mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.

Őszinte szembenézés a múlt hibáival

Mirák Katalin az evangélikus egyház tényfeltáró munkájáról
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Mirák Katalin, a Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának elnökének szolgálatát ismerhetjük meg.

Hit, remény, szeretet

Portréfilm Kautzky Armandról
Kautzky Armand színművész az őseitől kapott evangélikus hitéről is beszél a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.

200 éves a Fasori Evangélikus Gimnázium

A legendás intézmény Nobel-díjasokat, világnagyságokat nevelt
A Duna Televízió Lét-​​​​Ige című protestáns magazinjában a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumot ismerhetjük meg.
Az eutanáziának, azaz a kegyes halálnak a kérdése fontos társadalmi problémákat vet fel. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Reuss Andrással, az Evangélikus Hittudományi Egyetem korábbi rektorával beszélgettek arról, milyen választ lehet adni keresztény szemmel.
A Püspökkenyér című televíziós műsor 150. jubileumi adásában Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, műsorvezető beszélgetett Steinbach József református püspökkel és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolitával. Egyfajta visszatekintés volt az év eseményeire ez a szilveszteri, ünnepi adás.

Hitvallás

Portréfilm Reuss Andrásról
Reuss András evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora, volt rektora a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.

Mosolyt csalni a menekültek arcára

Egy éves a Dévai Fogadó
A Duna Televízió Lét-​​​Ige című protestáns magazinjában a Dévai Fogadó menekülteket segítő szolgálatát ismerhetjük meg.
A Duna Televízió Lét-​​Ige című protestáns magazinjában a KaleidoszPók Társulat Petőfi előadását ismerhetjük meg.
Gabnai Sándor lelkészként szolgál, noha sokáig nem volt egyértelmű, hogy a teológiára fog jelentkezni. A Duna Televízió Lét-​​​​Ige című protestáns magazinjának riportja.
A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjában a nemrégiben a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő a Kisdeák Evangélikus Óvodát ismerhetjük meg.
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Szabó Lajos nyugalmazott lelkésszel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem korábbi rektorával készült beszélgetés.

Családpótló, szeretetteljes ellátás

Bepillantás a Tessedik Sámuel Evangélikus Nevelőszülői Hálózat életébe
A Duna Televízió Lét-​​​Ige című protestáns magazinjának riportjában a gödöllői központú Tessedik Sámuel Evangélikus Nevelőszülői Hálózatot ismerhetik meg.
Madarász Géza evangélikus lelkész a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
A bizalomról beszélgettek a Duna Televízió Agapé című műsorának vendégei.