Skip to main content

2024. május 5. 9:00

Isten szolgájává válni

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-​​​​​​​​​​​​​​​egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Láthatóan evangélikus: Juhászné Szabó Erzsébet

Juhászné Szabó Erzsébet – nyugalmazott magyar–orosz–hittan szakos gimnáziumi tanár, gyülekezeti munkatárs (Budapest-Újpest)

Negyven évig tanítottam. A pedagógia számomra az emberformálás eszköze. Isten létezésében mindig is hittem, de nem mindig voltam vallásgyakorló. Megtérésem előtt a Bibliáról úgy beszéltem, mint egy fontos könyvről a többi közül. Később rájöttem, hogy nemcsak az agyammal kell elfogadnom, hogy Isten van, hanem személyesen is megélhetem, hogy Isten szeret engem, és Jézus értem is meghalt a kereszten. Azóta olyan lelkülettel beszélek a Szentírásról, mint az „én könyvemről”, amiből szeretnék minél többet megismerni és másokkal is megismertetni. A tanításban a bibliai ismereteimet összekapcsoltam a pedagógiával, így lényegében drámapedagógiai jellegű órákat tartottam.

Hosszú ideig azt gondoltam, hogy a hívővé váláshoz nem feltétlenül szükséges közösséghez tartozni. Idővel rájöttem, hogy a hit cselekvés nélkül és szerető emberi kapcsolatok hiányában kevés. A közösségben valósul meg az a fajta teljesség, amelyről Jézus is beszél. Tizenöt éve csatlakoztunk férjemmel a gyülekezethez, ahol egymás megértését, a szeretetet, a vigasztalást és a kölcsönös biztatást éljük meg. Örömöt jelent, hogy gondolataim írásos formában is olvashatók a gyülekezet lapjában, az Újpesti Evangélikus Híradóban.

Nem könnyű ma Isten evangéliumát hirdetni, de Jézus azt mondta, hogy ott van velünk. Hiszem, hogy Isten rajtam keresztül is tud másoknak üzenni. Ezért is szeretnék ünnep és hétköznapokon is Isten szolgája lenni.

* * *
A Láthatóan evangélikus sorozat Facebook-​​​​​​​​​​​​​​​​oldala itt érhető el.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.