Skip to main content

2023. december 1. 16:55

A Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett a legjobb egyházi középiskola

A TOP 100-as listán hét helyet javított az intézmény

Idén is elkészítette középiskolai rangsorát a HVG, amelyen a Deák Téri Evangélikus Gimnázium bekerült az ország legjobb tíz legjobb intézménye közé, miután tavalyhoz képest hét pozíciót javítva a 6. helyen végzett.

20231201 iskola rangsor Deak ter gimnazium

Az ország legjobb középiskoláinak november 30-án közzétett Top 100-as listáján idén – legjobb egyházi intézményként – a hatodik helyre került a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, amivel sokat javított tavalyi pozícióján. Van, amiben országos szinten is elsők: a 10.-es országos kompetenciamérésben itt születtek a legjobb eredmények szövegértésből – derül ki a HVG cikkéből.

Az első három helyen nem történt változás, ugyanaz a három budapesti gimnázium állt fel a képzeletbeli dobogóra, mint tavaly, ám a vezetést átvette a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumtól. Az Eötvös József Gimnázium továbbra is a második.

A teljes lista elérhető a linkre kattintva.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-7-8
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső