Skip to main content

2024. május 2. 11:16

Cigánymisszió közelről

Terepgyakorlaton az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói egy különleges terepgyakorlaton vettek részt, melynek legfőbb célja a Pünkösdi Cigánymisszió munkájának megismerése volt. A legutóbbi látogatás alkalmával a fiatalok betekintést nyerhettek a misszió mindennapi munkájába, a mezőberényi templomépítés folyamatába, megismerhették a közösségi házak munkáját, valamint meglátogatták a Reményhír Intézmény óvodáját és iskoláját is.

Tapasztalatcserére érkeztek az evangélikus hallgatók

Surman László, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió hitéleti-missziós főigazgatója állandó előadó az egyetemen, ahol a hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy megtanulják, miképpen segíthetik jövőbeni szolgálatuk során a cigány embereket.

„Az egyetemen zajlik egy kötelező kurzus, amelyben szeretnénk a diákoknak bemutatni, hogy a különféle egyházak, felekezetek milyen mértékű és alapokon nyugvó cigánymissziót végeznek. A Pünkösdi Egyházzal szoros kapcsolatban állunk, Surman László minden alkalommal nagyon értékes információkat oszt meg a hallgatókkal. A mi egyházunknak nincsen olyan mélyre nyúló hagyománya a cigány emberek felé való szolgálatban, mint másoknak, ezért nagyon fontos számunkra a mostani tapasztalatcsere is” – emelte ki Bakay Péter a evangélikus egyház cigánymissziós referense.

Cigánymissziói tanulmányúton az Evangalélikus Hittudományi Egyetem hallgatói

A program részeként Békés város polgármestere is fogadta a hallgatókat, valamint ellátogattak egy olyan Ukrajnából érkező menekült családhoz is, amelynek tagjai a Pünkösdi Cigánymisszió támogatásával élik mindennapjaikat Magyarországon.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső