Skip to main content

2023. november 27. 10:18

„Kezemet nyújtom feléd”

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ lakóját is díjazták

Díjat kapott a Belügyminisztériumtól Nyers Zsuzsa, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ lakója, aki a Kezemet nyújtom feléd című festményét küldte be a „Tudom, hogy van jogom! Színes hétköznapok” című ellátottjogi pályázatra. A szakmai zsűri döntése alapján a beküldött 500 pályamű közül 42 alkotás részesült díjazásban, az elismerések ünnepélyes átadására november 14-én került sor a Belügyminisztériumban.

20231127 Nyers Zsuzsa dijatado foto Szombathelyi Evangelikus Diakoniai Kozpont

A Belügyminisztérium Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) művészeti pályázatának kiemelt célja az volt, hogy a szociális intézményi ellátásban élők bemutassák miként értelmezik, és hogyan jelenítik meg szociális helyzetükre, egészségi és mentális állapotukra tekintettel a szociális intézmény által biztosított ellátotti jogokat – olvasható a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ közösségi oldalán.

Kezemet nyújtom feléd

A hírről beszámolt a nyugat.hu is. Mint írják, Zsuzsa a nagyapjától örökölte rajztehetségét, szépérzékét. Évekig volt kirakatrendező a Gyöngyös és a Borostyánkő áruházakban Szombathelyen, aztán alkoholproblémái miatt félrecsúszott az élete. Lakott a Zanati úti hajléktalanszállón, majd a Kolozsvár utcai idős hajléktalanok otthonába került. Tavaly szeptemberben az otthon lakóit átvette a Magyarországi Evangélikus Egyház, így költözött Zsuzsa párjával a Johanneumba, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ egyik intézményébe.

Zsuzsa a festményen keresztül mutatta meg, hogy milyen a hely, ahol él. Az óvó kéz, Istent, az egyházi intézményt ábrázolja, akvarellel festette ki a megrajzolt képet.

A díjátadóra a Johanneum lakóját elkísérte Zsolnainé Süle Ildikó, az otthon munkatársa
Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Evélet banner 2024-23-24

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső