Skip to main content

2023. október 31. 9:58

Közgyűlést tartott a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye

Filáczné Páli Judit és Bácsi Sándorné vehette át az idei Év presbitere díjat a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye Takácsiban tartott közgyűlésén.

Közgyűlést tartott a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye

A program Darvas Georgina másodéves teológushallgató, az ajkai gyülekezet tagjának áhítatával kezdődött, majd Polgárdi Sándor esperes tájékoztatta a résztvevőket az elmúlt fél évben történt személyi változásokról, lelkészszentelésről, hálaadó gyülekezeti alkalmakról, beruházásokról, pályázatokról, így a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola bővítéséről, az épülő veszprémi Örömhír óvoda alapkőletételéről.

A népszámlálás adataival kapcsolatban az esperes elmondta, Veszprém vármegyében kicsivel több mint tízezren vallották magukat evangélikusnak. A közgyűlés tagjai Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő beszámolója után Dávid Ilona egyházmegyei gazdasági felelős és Kovács Gyöngyi, az egyházmegyei számvevőszék elnöke tájékoztatóját hallhatták. 2024 a tisztújítás éve az evangélikus egyházban, a választásokkal kapcsolatos tudnivalókat Vajda Imre, az egyházmegyei jelölőbizottság elnöke ismertette.

Ezen az alkalmon adták át az Év presbitere díjat, melyet Filáczné Páli Judit, a Nagyalásony–Dabrony–Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség felügyelője vehetett át, aki – mint elhangzott – tizenkét éve tölti be a tisztséget lankadatlan hűséggel és odaadással, motorja a kis közösségnek. Az év presbitere lett Bácsi Sándorné szül. Kecskés Zsófia, aki fiatal kora óta aktív tagja a csóti gyülekezetnek, több évtizede a Csóti Evangélikus Leányegyház presbitere, szolgálata sokrétű, szívvel-lélekkel segíti férje munkáját, aki huszonöt éve kitartó és hűséges gondnoka a csóti evangélikus közösségnek.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-15-16
Lelkipásztor banner 2023-11
Credo banner 2023/3.

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső