Skip to main content

2024. május 7. 12:53

Leánygyülekezetek dicséretes összefogása a környezetük gondozásáért

Az Orosháza környéki evangélikus leánygyülekezetek példás összefogásának és a Bethesda Alapítvány támogatásának eredményeként mostantól fűnyíró traktor segítségével gondozhatják a hívek a gyülekezetekhez tartozó területeket.

20240507 funyiro traktor beszerzes foto Szentetornyai Harsona Facebook oldala

Április 26-án érkezett meg a fűnyíró traktor Szentetornyára, ahol a területeik gondozását megkönnyítő eszközt az adományozók egy csoportja várta – számolt be a Szentetornyai Harsona közösségi oldala nyomán a Beol.hu. Laczki János, a szentetornyai, a kardoskúti és a rákóczitelepi gyülekezet lelkésze is támogatta a vásárlást, amelyet ifj. Antal László, a Bethesda Alapítvány kuratóriumi elnöke bonyolított le, és Szverle István is nagy segítséget nyújtott a beszerzésben, aki egyházfiként szolgál a szentetornyai gyülekezetben.

„Az Orosházához tartozó Szentetornya és Rákóczitelep, valamint az önálló Kardoskút félkörívben helyezkedik el a város körül. Korábban mindhárom településen anyagyülekezetek működtek, azokat a hetvenes évek végén leánygyülekezetként csatolták az Orosházi Evangélikus Egyházközséghez” – mondta el az Evangélikus.hu-nak Laczki János orosházi lelkész, aki húsz éve szolgál a három leánygyülekezetben. Mindhárom közösségben hetente tartanak alkalmakat, és mint Laczki János megjegyezte, Szentetornyán cigánymissziós szolgálatot is végeznek. A közös fűnyíró traktor megvásárlásának hátteréről szólva a lelkész ismertette, hogy a három gyülekezethez tartozó területek sokkal gyorsabb és hatékonyabb gondozása a rákóczitelepi gyülekezet által létrehozott Bethesda Alapítvány anyagi segítségével valósulhatott meg, kiegészülve a gyülekezetekhez tartozó hívek magánadományaival. Hozzátette, az alapítvány rendszeresen támogatója a nyári táboroknak és a nyugdíjasrendezvényeknek is.

„A három leánygyülekezet között nagyon jó a kapcsolat, ami egyebek mellett a vendég-igehirdetőkkel, szeretetvendégséggel megtartott, hetven-nyolcvan mbert megmozgató közös missziós alkalmakban nyilvánul meg” – fogalmazott végül Laczki János, aki június közepétől az Orosházi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze lesz, de mint elmondta, a három leánygyülekezetet továbbra is ő fogja gondozni.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.
Gyülekezetimunkatárs-képzés 2024
Szélrózsa 2024 regisztráció
Evélet banner 2024-19-20
Lelkipásztor banner 2023-11

Lelkigondozás

Névtár kereső

Térképes kereső