Hittanversenyek zajlottak szerte az országban

Hittanversenyek zajlottak szerte az országban

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, szöveg és fotó: Kustra Csaba
Budapest – Cegléd – Az elmúlt hétvégén szerte az országban hittanversenyek zajlottak az evangélikus egyházmegyékben. Az erről szóló beszámolókat adjuk most közre, és várunk további cikkeket, képeket honlapunkra.

Bibliaverseny Cegléden

A Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye gyülekezeteinek hittanos csoportjai 2018. március 24-én, szombaton Cegléden tartották meg a gyermek-bibliaversenyt. Az esemény levezetéséhez az evangélikus gyülekezeti terem mellett szükség volt a református iskola néhány tantermének a bevonására is. A napot kezdő áhítatot és éneklést Szlaukó Orsolya helyi lelkész és Keveházi Sámuel teológus vezette. Az egyes hittancsoportok tudásának felmérése Balogh Eszter dabas-gyóni lelkész és segítőinek irányításával valósult meg.  A hittanverseny feladatlapjainak kiértékelése és összesítése alatt a gyermekek játékos, sportos és kreatív foglalkozások keretei között ismerkedtek meg egymással is. Az országos versenyre a ceglédi és a pilisi csoportokból jutottak tovább, akik így folytathatják a felkészülést. Köszönet a napnak helyet adó ceglédi gyülekezetnek a vendéglátásért és minden, szervezéssel kapcsolatos segítségért, illetve az egyes csoportokat felkészítőknek is a sok fáradozásért.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!