Hívásod van! – Missziói tábor Pestszentimrén

Hívásod van! – Missziói tábor Pestszentimrén

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Csitári Boglárka
Budapest – A Pestszentimrei Missziói Gyülekezet 2020. július 20-tól 24-ig rendezte meg napközis gyermektáborát. Bár kevesebben lehettünk együtt, mint eddig bármikor, de idén is sikerült feledhetetlen élményeket szerezni kicsiknek, nagyoknak egyaránt, és áldásként megélni a találkozás örömét.

A hét folyamán elhívás történeteken keresztül vittük közelebb Isten igéjét a gyerekekhez. Hívásod van! – szólt a hívás a gyerekek felé áhítatokon, csoportbeszélgetéseken keresztül. A nap folyamán számtalan lehetőség kínálkozott játékra és sportra, illetve elmaradhatatlan része a tábornak a kézműves foglalkozás, ahol kreatívabbnál kreatívabb dolgokat készíthettek el a gyerekek. 

A hét folyamán vendégelőadók is érkeztek. Az egyik napon az Aranyszamár Bábszínház tagjai varázsoltak el bennünket játékukkal, ami után a gyerekek betekinthettek a bábozás izgalmas világába, és maguk is kipróbálhatták a bábokat.

Egy másik napon, a már tavaly is nagy népszerűségnek örvendő Mesekút Meseműhely előadói jöttek el hozzánk. Ez azért is nagy öröm számunkra, mert Bata Sarolta és Rapavi Dóra egyben a gyülekezet mentén működő Mentál Odú Mentálhigiénés Központ szakemberei is, akik ilyen formán is támogatják a gyülekezetet. 

A tábor igazán vasárnap zárult. A hálaadó istentisztelet után, a gyülekezet együtt élhette meg az asztalközösséget, majd az ebéd után együtt indultunk a kalandparkba, ahol immár hagyomány, hogy évente egyszer próbára tesszük ügyességünket, erőnket, leküzdve a sokszor lehetetlen küldetést ég és föld között. 

Áldottak vagyunk, hogy ezen a héten is az Úr Isten megajándékozottjai lehettünk. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!