Hívásunk és feladatunk van – Fogadalmat tettek az Evangélikus Hittudományi Egyetem elsőévesei

Hívásunk és feladatunk van – Fogadalmat tettek az Evangélikus Hittudományi Egyetem elsőévesei

Share this content.

Szöveg: Bányai Tamás, fotó: Jeszencsák Lilla
Budapest – Régi hagyomány az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, hogy az elsőévesek a tanévnyitó istentisztelet, és az azt követő ünnepi egyetemi ülés keretében fogadalmat tesznek Istenhez ragaszkodásukról és hivatásukhoz való hűségükről.

A 2020/2021-es tanév a járványügyi védekezés miatt e keretek nélkül indult el, így 2020. szeptember 3-án este a Hallgatói Önkormányzat hirtelen ötlete alapján megtartotta elsőéveseinek fogadalomtételét a Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség templomában.

A családias, meghitt alkalmon Bányai Tamás IV. évfolyamos teológushallgató – e sorok írója – hirdette Isten igéjét a Jn 21,15-19 alapján, azzal útnak indítva a hallgatói közösségbe frissen bekerült elsőéveseket, hogy amellett, hogy merjék vállalni azt, hogy Krisztus szeretetében élnek, az Úrnak is mondják el, hogy szeretik Őt, ahogyan Péter apostol is tette.

Az EHE hallgatói közössége ezúton is sok áldást kíván a teológiai tanulmányok szép, de egyáltalán nem könnyű útjához Aizenpreisz Oszkár, Béres Boglárka, Hanula Hanga, Kovács István, Krcsméri János, Orbán Eszter és Valásek Jázmin testvéreinknek!

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!