Hivatás és hit – Szekszárdi konfirmandusok Szárszón

Hivatás és hit – Szekszárdi konfirmandusok Szárszón

Share this content.

Szöveg és fotó: dr. Wagner Gyula
Szekszárd – Balatonszárszó – Sefcsik Zoltán lelkész és három felnőtt gyülekezeti tag kíséretében tizenegy evangélikus ifjú három tartalmas napot töltött a balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthonban.

A hitüket erősítő foglalkozások a hitvédelemről, a hivatás és a hit kapcsolatáról, Isten láthatatlan országáról és az előítéleteinkről szóltak. A témákat interaktív módon dolgozták fel. A felnőttek a hit és a saját hivatásuk kapcsolatáról beszéltek.

A hétvége folyamán a Forest Gump és a Minden6ó című filmeket tekintették meg, majd megbeszélték a filmek hitéletre vonatkozó tanulságait. A fentiek mellett énektanulás, társasjáték és sportvetélkedők színesítették napjaikat.

Fejet hajtottak József Attila emléke előtt is. A tihanyi apátság megtekintése is sok élményt adott a fiataloknak. Nagyon élvezték a kompátkelést is.

A vasárnapi istentiszteletet a budapesti Kalevala Baráti Kör tagjaival együtt ünnepelték.

Sefcsik Zoltán igehirdetése mellett kántorként – a Kalevala Baráti Körből – Pap Kinga Marjatta szolgált. A baráti kör egyik fiatal hölgytagja pedig Teleman egyik szvitjét adta elő furulyán. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!