Hogyan beszéljünk Istenről? – Bevezetés az evangelizációba I.

Hogyan beszéljünk Istenről? – Bevezetés az evangelizációba I.

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Ha keresztény fiatal vagy, biztos téged is többször felszólítottak már, hogy próbáld meg az evangéliumot hirdetni abban a környezetben, ahol időd nagy részét töltöd. Arra nézve azonban már szinte semmilyen iránymutatást nem kapunk, hogyan is kellene mindezt véghezvinni. Hogyan beszéljünk Istenről úgy, hogy aztán ne mi legyünk az „ijesztő hittérítő” vagy a „büdösgyerek”, aki mellé senki nem akar ülni a menzán? A KötőSzó blog egyetemista vendégszerzője ezt a kérdést feszegeti az új szemeszter kezdetén.

Vége a nyárnak, de a nagybetűs év valójában nem is januárban, hanem szeptemberben kezdődik. Ilyenkor, ősszel sok minden történik. Elköltöznek a madarak, megváltozik a város atmoszférája, elkezdődik egy új félév, talán új iskola, új szemeszter. Ilyenkor megmutathatod a régi barátaidnak, hogy mennyit és merre fejlődtél, változtál, esetleg lehetőséged nyílik új környezetben elsőre jó benyomást kelteni, jövőbeli barátokkal ismerkedni. Stratégiát változtatni, bevállalósabbnak, vagy épp ellenkezőleg, higgadtabbnak lenni. Kalandor leszel, vagy fotelfilozófus? Hogyan reméled az újesztendő kihívásait, izgalmait, csalódásait, tanulságait, romantikáját befogadni? Hogyan szeretnéd magad befogadtatni a környezeteddel? Miről szeretnél emlékeket adni másoknak?

Na és, hogyan szeretnéd terjeszteni Isten igéjét?

Üdvözlet, kedves sorstársam az új félévben. Dávid vagyok, a Kútkereső blog szerkesztője és hiszek Istenben. Nekem megnyugvást ad, hogy Isten Jézusban közénk jött, van arca, amire gondolhatok, és ugyanolyan kiszolgáltatott volt, mint mi.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!