Hol van ilyenkor az Istenetek?

Hol van ilyenkor az Istenetek?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs
Az ökumenikus imahét kellős közepén ért el a hír: kigyulladt a református teológia kollégiuma, egy ember életét vesztette.

Három gondolat nyugtalanít azóta egyszerre.

Az egyik, hogy az Evangélikus Hittudományi Egyetem Evangélikus Teológus Otthonalakóiként hogyan segíthetnénk református teológustársainknak ebben a borzalmas helyzetben. Jöttek-mentek közösségünkben a telefonok, aggódó messengerüzenetek, és bár alig volt személyes kapcsolatom az ottaniakkal (néhány embert ismerek csak közülük, egyiket még láttam is pár napja a Ráday utcában), mégis rám nehezedett a fraternitás.

A második, kissé önző gondolat többnyire ebből a fraternitásból következik. Én is egy teológia kollégiumának sokadik emeletén lakom. Református családból származom, és ha nem az evangélikus egyház és teológia mellett köteleződöm el a gimnázium alatt, akkor lehet, hogy én is otthontalanul, komoly traumát átélve gubbasztanék most a Kálvin tér környékén, és lennék rábízva az emberek jóindulatára.

A harmadik gondolatot egy Facebook-hozzászólás ébresztette. Egy úr merő gúnnyal tette fel a kérdést: „Hol van ilyenkor az Istenetek?” Először megrökönyödtem: Hogy írhat le valaki ilyet ebben a helyzetben? Később rájöttem, hogy a szavak szintjén tulajdonképpen a helyes kérdést teszi fel.

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!