Hol van Isten a házasságban?

Hol van Isten a házasságban?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Csűry Csaba
Az elmúlt hetek média- és közösségi felülete a majd negyed évszázaddal ezelőtt Angliából indult házasság hetétől volt hangos. A kezdeményezés jó alkalom arra, hogy a házasság, annak örömei a közbeszéd témája legyen, ugyanakkor a válságról és nehézségekről is beszélni kell, és azokról sem szabad megfeledkezni, akik nem találták meg a társukat – ők az egyedülállók.

Hazánkban a válások száma még mindig fájdalmasan nagy, ugyanakkor örömteli, hogy a házassági kedv is növekszik. Az egyháznak különösen is nagy szolgálata van a fiatalok kísérésében, hogy a házasságba érett és megfontolt döntés alapján lépjenek, hiszen a döntés egy életre szól(na). De hasonlóképpen feladata van a házasságok megerősítésében is. Környezetünkben mégis sok válásról hallunk, még a vallásos családokban is. Ki a felelős, hogy ezek a kapcsolatok megromlanak? Milyen feladata van egy papnak a házasságok megőrzésében? Egyáltalán mi köze van más magánéletéhez? Hol van Isten a házasságban? Ha mégis ott van, akkor miért megy tönkre?

A házasság egy hármas fonálhoz hasonló: nem csupán két ember szövetsége, hanem ott van benne Isten is.

Amikor a házastársak meggyengülnek, van, ami összetartsa őket. Nincsenek egyedül. Szeretitek egymás? Nagyon jó! Szeretet van közöttetek? Nagyon jó! Mi a szeretet? Ki a szeretet? Isten a szeretet. Ha két ember szereti egymás, köztük van Isten. Ő köti össze őket. Ha ez tudatossá válik, s nem csupán a kémia vagy a megszokás lesz úrrá a kapcsolaton, akkortól válik elszakíthatatlanná az életközösség.  

A cikk a továbbiakban itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!