Homoszexuális párok is részesülhetnek áldásban

Homoszexuális párok is részesülhetnek áldásban

Share this content.

Forrás: Synode Aktuell, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
München – A Bajorországi Evangélikus Egyház (ELKB) őszi zsinata 72 igen és 21 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett döntött úgy a legutóbbi tartományi zsinaton, hogy ezentúl homoszexuális párok is részesülhetnek áldásban.

A határozat azonban lehetővé teszi a lelkészeknek, hogy lelkiismereti okokra hivatkozva ezt a pároktól megtagadják. A mostani határozat megszületését hosszas vita előzte meg, melyben a konzervatív erők azon bibliai textusokra hivatkoztak, amelyekkel a homoszexuálisokra adott áldás nem egyeztethető össze. Mindazonáltal az áldás nem minősül egyházi esketésnek. Ezáltal korlátozásokkal ugyan, egyháztörténeti szempontból mégis történelmi döntés született az ELKB zsinatán. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!