Huber és Käßmann a legfontosabb értelmiségiek körébe tartoznak Németországban

Huber és Käßmann a legfontosabb értelmiségiek körébe tartoznak Németországban

Share this content.

Forrás: sonntagsblatt.de, epd, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Berlin – Margot Käßmann korábbi német püspök, Wolfgang Huber berlini nyugalmazott püspök és Heinrich Bedford-Strohm, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) jelenlegi vezetője is felkerült arra a százas listára, amelyet a Cicero nevű politikai havi magazin jelentetett meg februári számában. Ez már a hatodik alkalom, hogy a lap listázza a száz legjelentősebb, német anyanyelvű entellektüelt. Az első helyen ezúttal Peter Sloterdijk filozófus áll.

Az EKD-tanács korábbi elnökei, Wolfgang Huber és Margot Käßmann a tizenharmadik, illetve tizennyolcadik helyet szerezték meg. A bajor tartományi püspök, Heinrich Bedford-Strohm a nyolcvankettedik helyen áll. Katolikus teológusok is szerepelnek a listán. A német származású, nyugalmazott pápa, XVI. Benedek például a tizenkilencedik helyre került, Käßmann mögé. A Német Katolikus Püspöki Konferencia vezetője, Reinhard Marx a harmincötödik helyen áll.

A ranglistát a magazin felkérésére Max A. Höfer neves publicista és kommunikációs tanácsadó készítette. A Cicero szerint a sokrétű feladat során a kutató az elmúlt tíz év folyamatait vizsgálta. Az eredmény az értelmiségiek német újságokban, magazinokban, folyóiratokban és az interneten való megszólalásai, valamint a Google találati eredményei és az irodalmi kutatás bibliográfiai adatbankjainak találatai alapján született.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!