Húsvétváró családi délutánt tartottak Káposztásmegyeren

Húsvétváró családi délutánt tartottak Káposztásmegyeren

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Kiss Tamás, Horváth-Bolla Zsuzsanna, Darvas Anikó
Budapest – Káposztásmegyer – 2018. március 24-én húsvétváró családi délutánt tartottak Káposztásmegyeren, ahol a missziói gyülekezet meghívására Gryllus Dániel és barátai a Tíz példázatot adták elő. Amíg a felnőttek „az atyafiak együtt muzsikálását” hallgatták, addig a gyerekek kézműveskedésen vehettek részt.

Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán Tíz példázatában Jézus tanulságos, elgondolkodtató, „provokatív” történetei elevendetek meg. A dalsorozat a ősforráshoz visszatérve, mégis mai módon fogalmazta újra és tolmácsolta az evangéliumi tanítást, ahogy a szerzők eddigi bibliai dalai (Pál apostol, Hegyi beszéd) is tették. Gryllus Dániel mellett zenélt Smidéliusz Gábor, Huszák Zsolt, Becze Gábor és a Louisiana Double (Apáti Ádám és Pintér Zsolt).

Az újpesti Homoktövis Általános Iskolában tartott, jó hangulatú zenélés után Gáncs Péter püspök, valamint Darvas Anikó és Solymár Péter lelkészek szóltak az összegyűltekhez, és beszámoltak a gyülekezet életének főbb eseményeiről. Schneller István építész ezután ismertette a készülőben lévő káposztásmegyeri templom terveit.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!